Last Updated on
אפריל 27th, 2016 06:46 pm
תוספי וורדפרס, המפותחים על ידי אלפי מפתחים בכל העולם, מהווים את בסיס ההצלחה של מערכת וורדפרס. התוסף מוסיף תכונות לאתר שלך ומרחיב את יכולותיו. ההתקנה הפשוטה של התוספים והיכולת להפעיל ולכבות אותם, תורמת לשימוש הנרחב בהם.
כמו בכל סוג של קידוד תוכנה, השימוש בתוספים יכול להיות מקור לשיבושים ובעיות.
זכרו !!!
כל בעיה ותקלה מכל סוג שהוא, היא רק תזכורת לחשיבות של גיבוי התכנים והאתר שלכם.
הסיבות העיקריות לתקלות באתר האינטרנט כתוצאה מהפעלת תוסף וורדפרס כלשהו, הן:
1. קידוד גרוע - שימוש שגוי בקוד, יגרום לשיבושים באתר, ללא קשר לערכת הנושא או לתוספים אחרים שאתה משתמש בהם.
2. קונפליקט עם קוד המקור של וורדפרס - כיון שקוד המקור של וורדפרס מתחדש ללא הרף, יש צורך בעדכון התאמת התוסף לגרסאות חדשות של וורדפרס. מפתחים רבים מעדכנים ומתאימים את התוסף שלהם עם כל עדכון גרסה של וורדפרס. מפתחים רבים לא עושים זאת ולכן נדרשת זהירות בעת התקנת תוספים ישנים ולא מעודכנים.
3. קונפליקט עם ערכת הנושא שלך או עם תוסף אחר - תפקודים רבים ממוקמים בקובץ functions.php של ערכת הנושא. העקרון של הרחבת הפונקציות בערכת הנושא, זהה להוספה תפקודים באמצעות תוסף. לכן, יתכנו תקלות אם הקוד שגוי או אם הוא מתנגש עם תוסף אחר.
אז מה לעשות כאשר התקנת תוסף וורדפרס משבשת את האתר?
בפשטות, צריך לזהות את התוסף שגורם לשיבוש ולכבות אותו. אמנם, התוסף האחרון שהתקנת, לכאורה גרם לשיבוש, אבל לפעמים הבעיה דוקא בתוסף אחר. יתכן גם שביצעת עדכון גרסה לכמה תוספים בו זמנית, ולכן אינך יודע איזה מן העדכונים גרם לשיבוש.
לפעמים תקבל הודעת שגיאה שתסייע לך לאתר את התוסף הבעייתי, אך לא תמיד.
אז האפשרות הראשונה היא לכבות את התוסף הבעייתי ולנסות לרענן את הדף של האתר. אם הבעיה נמשכת, יש לכבות את כל התוספים ולהפעיל אותם מחדש אחד אחד, עד אשר מאתרים את התוסף הבעייתי.
מה עושים כאשר השגיאה מונעת גישה למערכת הניהול של וורדפרס?
כאשר התוסף הבעייתי, משבש גם את האתר וגם את הגישה למערכת הניהול, יש צורך לכבות את התוספים דרך שרת FTP/SFTP את דרך מערכת הניהול של השרת שלכם cPanel או Direct Admin.
יש שתי דרכי פעולה אפשריות: הראשונה, להיכנס לספריית התוספים, לשנות את שמם (אני פשוט מוסיף XXX בסוף השם) ולבצע שמירה. שינוי שם תוסף מכבה אותו באתר. אם כיבוי התוספים בדרך זו, החזיר את האפשרות להתחבר למערכת הניהול, פשוט מתחברים ולאחר מכן משנים שוב את שמות התוספים ומפעילים אותם מחדש דרך לוח הבקרה. אפשרות שניה קיצונית יותר, למחוק את כל התוספים ואח"כ להתקין אותם אחד אחד מחדש. מחיקת התוספים מכבה אותם באתר באופן אוטומטי, אך, התקנה מחדש אינה מפעילה אותם אוטומטית ויש צורך להפעילם.
ומה עושים אם כיבוי התוספים אינו מחזיר את האתר?
אם כיביתם את כל התוספים והאתר אינו פועל, סימן שהבעיה אינה בתוספים.
במקרה כזה, יתכנו מספר אפשרויות:
3. חריגה ממגבלת ה CPU של הזכרון - יש תוספים שצורכים הרבה משאבי מערכת וחריגה ממגבלת הזכרון יכולה להוביל למסך לבן ריק.
4. קבצי ליבה פגומים של וורדפרס - לפעמים קורה שקבצי הליבה של וורדפרס נפגמים, ואז כל שצריך זה להעלותם מחדש.
"תקלות, גם מהוות תזכורת שלא עם הכל אנו רוצים להתעסק בעצמנו
ושמשתלם לקבל עזרה בתשלום. יש לכם תקלה ואתם רוצים את עזרתנו?"