כתובת ה URL של דפי התוכן שלך, מאפשרות למנועי החיפוש ולגולשים להתחבר אל התוכן שלך. לכן הם חשובים. משתמשים ישתמשו בכתובת זו כדי לשתף את התוכן שלך וגם אתרים אחרים או מיילים שמקשרים אל התוכן שלך משתמשים בכתובת ה URL.
מערכת וורדפרס מאפשרת להגדיר את מבנה הקישורים של דפי התוכן שלך. אפשרות זו נמצאת בתפריט המשנה של 'הגדרות' בלוח הבקרה של וורדפרס. ברירת המחדל נותנת לעמודים שנוצרים במערכת שם מספרי. זהו שם מספרי שמבטא את המספר המזהה של התוכן בטבלה במסד הנתונים של האתר. זו האפשרות הגרועה ביותר לבחור בה, כי אין בה שום ידידותיות למשתמש וגם לא העברת מידע לא למנועי החיפוש ולא לגולש. אמנם, ניתן לשנות בכל עת את כתובות הURL של תוכן שלך, אך זה יגרום לקישורים ישנים יותר, לא לעבוד ולהוביל לדפים שלא קיימים יותר עם הודעת שגיאה 404.
נכון, שאפשר לפתור את הבעיה הזו בעזרת הפניה מחדש לכתובת החדשה (הפניה 301), אבל אין ספק, שהכי כדאי לחשוב על כך מראש, עם הקמת האתר ולקבוע עם הקמתו את מבנה הקישורים.
במדריך לתחילת העבודה עם אופטימיזציה למנועי חיפוש של Google של אתר למנועי חיפוש של Google מוסבר מפורשות, שכדאי לכלול מילות מפתח בשורת הכתובת של האתר.
[su_quote cite="מדריך לתחילת העבודה עם אופטימיזציה גרסה 1.1 למנועי חיפוש של Google" url="https://static.googleusercontent.com/wp-content/uploads/www.google.co.il/en/il/intl/iw/webmasters/docs/search-engine-optimization-starter-guide-iw.pdf"]
יצירת קטגוריות ושמות קבצים תיאוריים עבור המסמכים באתר האינטרנט שלך יכול לעזור לך לארגן טוב יותר האתר אך גם לאפשר סריקה טוב יותר של המסמכים שלך על-ידי מנועי חיפוש. כמו כן, היא יכולה ליצור כתובות URL נוחות ו"ידידותיות" יותר עבור אנשים הרוצים לקשר אל התוכן שלך. מבקרים עלולים להירתע מכתובות URL ארוכות מאוד ומעורפלות, המכילות מילים מוכרות מעטות .
כתובות URL כאלה עלולות להיות מבלבלות ולא ידידותיות. למשתמשים יהיה קשה לזכור את ה - URL או ליצור אליו קישור. כמו כן, משתמשים עשויים לחשוב כי חלק מה - URL אינו נחוץ, בייחוד אם ה - URL כולל פרמטרים בלתי מוכרים רבים. הם עלולים להשמיט חלק זה ולנתק את הקישור.
משתמשים מסוימים עשויים לקשר את הדף שלך תוך שימוש ב - URL של הדף כטקסט הקישור (anchor text). אם ה - URL שלך מכיל מילים רלוונטיות, הוא מספק למשתמשים ולמנועי החיפוש מידע רב יותר על הדף מאשר מזהה או פרמטר בעל שם מוזר [/su_quote]
בשורה תחתונה, רצוי לכלול מילות מפתח בשורת הכתובת, כי זה יעזור לקדם אותן במנוע החיפוש.
כדי לעשות את זה, מערכת וורדפרס מציעה מספר אפשרויות בלוח הבקרה תחת הלשונית 'מבנה קישורים' (באנגלית Permalinks). באופן אישי, אני נוטה לבחור באפשרות של שם הפוסט, כי בדרך-כלל הוא כולל מילות מפתח הקשורות לנושא הפוסט.
לקוראי האנגלית שביניכם, המעוניינים בכך, ניתן לקרוא עוד על האפשרויות שמציעה וורדפרס במדריך של wordpress.org. למידע נוסף על התגיות האפשריות לשימוש במבנה הקישורים ולמידע טכני על השינוי שנוצר בקובץ htaccess. בעקבות קביעת מבנה הקישורים ניתן לקרוא בפרק Using Permalinks בקודקס של וורדפרס.
מתחת לבחירת מבנה הקישורים, מציעה מערכת וורדפרס אפשרות מתקדמת לבחירת שם בסיס לקטגוריות ולתגיות. שם ברירת המחדל של וורדפרס לקטגוריות זה 'קטגוריה', ולתגיות 'תגית'.